Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft Internet Explorer 6.0 beta

Internet Explorer er den mest brukte nettleseren i verden. Hvorfor? Sannsynligvis fordi det faktisk er den beste…

Microsofts Internet Explorer er nettlesernes konge og suveren markedsleder. Mest på grunn av at den er innebygd i Windows, som jo er suverent det mest utbredde operativsystemet i verden. Men også på grunn av at de fleste nettsteder forholder seg til denne nettleseren. Du risikerer dermed sjelden at en nettside ikke kan vises optimalt. De aller fleste vil i det minste være testet mot siste utgave av Explorer.

Subjektivt oppfattes Explorer som kjapp, enten du bruker modem/ISD eller har bredbånd. Det er tydeligvis slutt på at nettleserne oppfører forskjellig når forbindelsen er treg. Snarere virker det som om kapasiteten i datamaskinen, prosessorhastighet og minne har mer å si.

Funksjonene er logiske og lett gjenkjennelige. Vekslingen mellom bokmerker i venstre marg og på menyen er en bra funksjon, og er ytterligere utviklet i 6.0 betaversjon som nå sirkulerer på nettet.

Ekspress-post

E-postprogrammet Outlook Express bugner av funksjoner for organisering og filtrering av e-post, men er likevel enkelt i daglig bruk. En ekstrafunksjon som ikke alle vet om, er muligheten til å sjekke web-basert epost i Hotmail.

Nyhetsleseren er derimot ikke så bra. Den kjente bug’en med «SV:» i evig loop er heldigvis borte, men fremdeles virker leseren noe mindre oversiktlig enn konkurrentene. Funksjonene kan bare betegnes som grunnleggende, og en mer spesialisert leser er nok å anbefale for de som bruker denne tjenesten på nettet aktivt.

Stikkord: generell test, testprodukt