Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Canon skanner med 4000 dpi

Canon har lansert en oppdatert versjon av sin Canoscan filmskanner. Den nye maskinen har høyere oppløsning og bedre fargedybde.

Canon FS4000US
FS4000US har en maksimal oppløsning på 4000 punkter, mot originalmodellens 2720, skriver ITworld.com. Dermed passerer den med klar margin de fleste av sine konkurrenter fra selskap som Nikon, Olympus og Minolta.

Den nye maskinen har 42-bit fargedybde, mot tidligere 32-bit. I likhet med forløperen kan skanneren skanne inn både positiv og negativ film, enten filmen er montert i rammer eller i opp til 6 striper. Også APS-film kan skannes ved hjelp av et adapter.

En egen software utviklet for skanneren skal fjerne effekten av eventuelle striper eller støv som måtte være kommet på filmen. Dessuten har den autofokus og valgfri SCSI II eller USB 1.1 tilkobling mot PC.

For alle

Filmskannere har lenge vært populære blant profesjonelle fotografer, fordi det gir mulighet for høyere oppløsning enn kopiering fra papirbilder. Med stadig bedre teknologi også på vanlige forbruksskannere har populariteten til filmskannerne øket også blant amatører.

Foreløpig produserer Canon bare 2000 enheter i måneden, så det kan nok gå en stund før FS4000US er på plass i Norge. Skanneren er allerede til salgs i Japan, der den koster 98000 yen (7335 kroner etter dagens kurs). Planen er at skanneren skal lanseres i Europa og Amerika i løpet av juni, skriver ITworld.com.