Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Tropico

Lyst til å prøve deg som president i din egen lille bananrepublikk? Bare ikke tro at det er så enkelt som det høres ut som…

Tropico flytter det noe utbrukte SimCity-konseptet et skritt videre, og legger handlingen til en livlig og politisk ustabil republikk-øy et eller annet sted i mellom-Amerika.

Du trår inn i rollen som president, naturligvis, og allerede fra første stund viser dette spillet seg som langt mer dyptgående enn den solblåe og lystige innpakningen skulle tilsi – før du i det hele tatt ankommer øya, må du velge hva slags type president du er; hvor du kommer fra, hva bakgrunnen er, hvilken utdannelse du har, osv…

Folkets helt?

Det er altså opp til deg om du vil spille en eks-militant med høy sigarføring og god politisk støtte blant arbeiderne, eller en høyt utdannet og karismatisk rebell med alkoholproblemer. Mulighetene er mange, og valgene du gjør vil gi deg diverse fordeler eller ulemper og bonuser i løpet av spillets gang.

Politikk er nemlig en særdeles viktig del av Tropico, og er nært knyttet opp mot den økonomiske driften av øya di. Du må selv velge hvor streng du vil være mot folket, om du vil opprettholde gode forbindelser med USA eller Russland, og du står fritt til å gjøre øya om til et storkapitalistisk ferie- og tobakksparadis, eller du kan satse på kaffe, gull og bananer.

Magnifico!

Spillet er praktfullt, og du kan zoome inn og ut i mange forskjellige nivåer. Hver eneste en av dine nydelig animerte innbyggerne er navngitt, og har sine egne individuelle behov innen karrière, fornøyelse, og politikk.

Du har et arsenal av forskjellige handlinger du kan foreta deg mot – eller for – dine kjære undersåtter, som inkludere alt fra attentat og fengsling til ekstra lønninger, store fester, og mer mat til folket.

Anbefales

Tropico både overrasker og imponerer både i sin kompleksitet og gjennomførte politisk-økomiske simulering, god grafikk, og mange valgmuligheter. Faktisk kan det hele virke litt overveldende i all sin kompleksitet. Det er også litt synd at du ikke kan rotere hus og bygninger før du plasserer dem, og hadde gjort seg med litt mer humor i et spill av denne typen.

Men alt i alt er ligger Tropico helt i teten i SimCity-sjangeren, og kommer med våre varmeste anbefalinger. Kjøper du bare en sydhavsøy-simulator i år, så la det være Tropico.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt