Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera i alle lommer

De store mobilselskapene Ericsson, Nokia og Motorola vil alle benytte OS’et Epoc i sine kommende kommunikatorer. Med på lasset får de nettleseren fra norske Opera.

Opera har inngått avtale med Symbian , og blir nå standard nettleser for apparater med Symbians referansedesign for kommunkatorer. En kommunikator er en mellomting mellom dagens mobiltelefoner og lomme PC’ene.

-Vi er på vei inn I et marked der millioner av brukere vil få sitt første mote med internet via mobile terminaler. For å gi disse en tilfredsstillende multimedia brukeropplevelse har vi vurdert en rekke nettlesere, sier Mark Edwards i Symbian.

-Opera er den mest avanserte og funksjonsrike nettleseren på markedet i dag, og avtalen vil sikre at Opera vil bli fullstendig tilpasset Epoc.

Opera har allerede levert nettleser til Psion Revo, en nettleser som har høstert mange godord. Ericsson har benyttet Epoc i sin R380, men i en variant med liten funksjonalitet sammenlignet med den vi får se på Nokias nye epoc-kommunikator 9210.

Opera versjon 5 for Symbian (Epoc) inkluderer blant annet støtte for JavaScript, HTML 1.1, HTML 4.1, SSL 2 og 3, XML, FTP, 128-bit kryptering.

Stikkord: Mobil