Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hey, mr. DJ…robot!

DJ, I Robot spinner plater, scratcher, og mikserer i overmenneskelige hastigheter. Det eneste den mangler er musikalsk sans.

Ill: www.rpi.edu
Ved hjelp av moderne datateknologi jobber DJ-roboten med tre platespillere og spesialtrykte vinyl-plater, som den kan snurre opp til 800 omdreininger i minuttet. DJ, I Robot scratcher, juggler, og cutter. Den har til og med konkurrert mot sine menneskelige kolleger i mikse-konkurranser, og må vel kunne regnes som Dj-verdenens svar på sjakkmaskinen Big Blue.

DJ-roboten er utviklet av professor Chris Csikszentmihályi ved Rensselaer Polytekniske Institutt, og to av hans studenter.

– Systemet har et umenneskelig presisjonsnivå som ingen vanlig DJ kan konkurrere mot, men er likevel ikke i stand til å spasere inn i en platebutikk og finne frem gamle låter med supre tromme-breaks, eller ta pulsen på dansegulvet for å velge riktig groove. Vi har med andre ord ikke klart å kode algoritmen for funk, sier robotens far, Csikszentmihályi.

Mer informasjon finner du på www.rpi.edu.