Quake 3 Rev hovedbilde

Annonse


PS2-TEST: Quake 3 Revolution

La oss bare si det først som sist: Quake 3 på Playstation 2 gjør lite for å revolusjonere, selv om navnet kanskje skulle tilsi det.

Det du derimot får, er en fullgod, kjapp, og underholdende konsollversjon av et etterprøvd og oppegående PC-spill. Det som først og fremst gjør spillopplevelsen verdig på Playstation 2, er at utviklerne i Bullfrog mot alle odds har klart å gjøre overgangen til gamepad-styring til en relativ smertefri affære.

Naturligvis har du ikke den sammen finkontrollen og presisjonen i Quake 3. Revolution som du får med den vanlige mus- og tastatur-kombinasjonen, men spillet flyter likevel godt nok til at man etter få timer bruker all sin energi på konstruktiv “fragging”, fremfor å plage seg grønn over manglende kontroll.

Ellers har man gjort lite for å forandre på Quake 3-konseptet, bortsett fra å designe et par brett eksklusivt for Playstation. Dette er ingen vanlig fortellende kampanje her, og all fokus ligger på turneringer – enten det er Deathmatch, Capture-The-Flag, eller diverse avarter av disse spilltypene.

Annonse


Få å ta livet av

Du kan spille alene, eller mot opp til tre andre kompiser. Her ligger nok en av de store begrensningene i spillet, da de som har spilt Quake 3 på nettet er vant til langt mer folkelige og hektiske forhold. I Revolution kan man faktisk springe rundt i de større brettene og føle seg litt ensom, når de tre eneste andre motstanderne har sin egen lille fest i motsatt ende av lokalet.

Alt i alt er Quake 3: Revolution vel verdt en investering, og er et fullgodt alternativ til Timesplitters – kanskje ikke like friskt og kuriøst, men betraktelig mer intenst og actionfylt.

Denne karen ser ut til å ha et horn i siden til deg
Vi anbefaler en stor TV hvis du vil invitere kompisene over på en liten frag-runde