America Online (AOL)

Annonse


Microsoft og AOL venner igjen

America Online (AOL)Avtalen innebærer at AOL vil få 70 MB plass til sin Internettpakke i Microsofts nye operativsystem Windows XP.

I dag er denne pakken i det store og hele identisk med Netscape 6.0, med nettleseren/epostprogrammet Communicator og meldetjenesten Instant Messenger.

Utløpt avtale

AOLs avtale med Microsoft om å bruke Internet Explorer som standard nettleser utløp i januar i år.

Alle regnet dermed at AOL fra nå av ville satse på Netscape, som de kjøpte allerede høsten 1998.

Annonse


Men når XP kommer 8. november, kan virkeligheten komme til å se annerledes for de nærmere 30 millioner brukerne som er tilknyttet AOL på verdensbasis.

Steppenwolf

Den nye utgaven av selskapets Internett-klient har fått kodenavnet Steppenwolf, og kan like gjerne inneholde Explorer som Netscape. Den kan uten problemer bruke flere nettlesere – også samtidig.

Samtidig er det klart at Netscapes 6.0-versjon har et dårlig omdømme, og er kjent både for både å kræsje Windows og for ikke å kunne lese enkelte nettsider.

Dermed er det ikke utenkelig at AOL går for Internet Explorer 6.0 i XP-utgaven.

Krig på alle fronter

AOL gikk fusjonerte i fjor med Time Warner-gruppa, som er verdens største mediekonsern målt i antall publikasjoner og lesere/seere. Fusjonen er den største i sitt slag i amerikansk historie.

Det må denne typen muskler til for å utfordre selveste Microsoft på hjemmebane. Nå frykter mange at også AOL har lagt seg på ryggen for overmakten i Redmond.

AOL og Microsoft kriger på mange områder. AOL har sitt musikk-nedlastingssted MusicNet, der de samarbeider med Media Players utfordrer RealNetworks. Microsoft startet nylig sitt MSN Music etter samme oppskrift, men da selvsagt med Media Player som det eneste mulige programmet å bruke.

AOLs meldetjeneste Instant Messenger fikk sin rival i Microsoft messenger. Microsoft har sin gratis, webbaserte eposttjeneste Hotmail, Netscape/AOL har sin Webmail. Begge selskaper har store ambisjoner på portalsiden.

Listen kan gjøres enda lengre – her er det snakk om to konkurrenter som nærmest speiler hverandre i hvert eneste lille sprell motparten måtte foreta seg.

AOL maste

Det er ingen som i fullt alvor påstår at de to nå vil gå sammen, eller at AOL vil bli kjøpt av Microsoft. Men i følge nettstedet betanews.com kom initiativet til XP-avtalen fra AOL. De skal ha mast lenge på Microsoft om å få være med.

Dermed kan det se ut som om AOL og Time Warner har innsett at de ikke har en sjanse dersom de ikke – som de fleste andre – danser etter Bill Gates pipe.

Annonse