Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Meningsmåling med SMS

Når britene skal gå til valgurnene 7. juni, kan resultatet allerede være klart. For første gang i historien foretas meningsmålingene med tekstmeldinger på mobil.

Mobilportalen Boltblue har fire millioner abonnenter, og representerer grovt regnet en tredal av alle SMS-brukere i Storbritannia.

To dager før

Boltblue vil to dager før valget foreta en storstilt meningsmåling, der abonnentene blir bedt om å svare på hvilke kandidater de kommer til å stemme på – den sittende sosialdemokratiske regjeringen til Tony Blair eller det konservative partiets statsministerkandidat William Hague.

Mer treffsikker

Vanligvis foretas meningsmålinger med et utalg på noen få tusen mennesker. Boltblue håper på at deres meningsmåling vil være mer treffsikker, siden den fanger opp langt flere stemmeberettigede.

Kritikerne hevder imidlertid at mange vil betakke seg, siden de må igjennom en nokså tidkrevende registrerningsrutine før de får lov til å si sin mening.

Undersøkelser viser på den annen side at 44 prosent av unge, britiske hjemmesittere ville ha stemt dersom de kunne gjøre det med mobiltelefonen.

Stikkord: Mobil