Annonse


Begeistring for Linux-PDA

Nettstedet O’Reilly Network bringer en lengre artikkel om den nye PDA’en, og har vanskelig for å skjule sin begeistring. Selv om både Yopy og iPaq skal kunne kjøre Linux er denne maskinen både lettere, mindre og ikke minst billigere enn sine konkurrenter.

Men det er ikke på alle områder det er viktig å være minst. VR3 har med 160×240 pixel lavere resolusjon enn sine konkurrenter. Den har heller ikke fargeskjerm, men en gråtoneskjerm med 16 nyanser. Skjermen kan derfor best sammenlignes med den du finner på Palm m105, men med skjermbilde også i den delen av Palm-fronten som er satt av til skriftgjenkjenning.

Teknisk

Maskinen har 16 MB flash, og 8 MB intern RAM, 66 MHz prosessor og betjenes som de fleste andre PDA’er ved hjelp av en håndfull navigasjonstaster (7 totalt) og ellers via den trykkfølsomme skjermen.

Maskinen har programvare som kalkulator, kontakter, utgifter, notater, planlegger, oppgaveliste, verdensklokke og noen relativt enkle spill.

Annonse


Mangler?

O’Reilly Network beskriver maskinen som fullblods Linux, men gir den kritikk for manglende minne og liten fleksibilitet i forhold til ekstern tilkobling. Seriell/IrDA holder nok for mange, mens mer krevende brukere vil ha mulighet for PCMCIA, 802.11 eller Bluetooth. Foreløpig finnes det heller ikke programvare som lar deg synkronisere maskinen mot en Windows PC.

Selv om VR3 får mange lovord avslutter artikkelforfatteren med å anbefale Palm m105. Men ekte Linux-entusiaster vil ganske sikkert kaste seg over Agenda VR3

Linker: www.agendacomputing.com og www.oreillynet.com