Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Det snille viruset

En ny orm har begynt å infiltrere Linux-maskiner, men for en gangs skyld er det snakk om et godartet virus – Cheese retter nemlig opp ugang som har blitt gjort av den ondsinnete Lion-ormen.

Cheese linux
I mars dukket et skummelt Linux-virus opp, under navnet Lion. Lion stjeler passordfiler, og åpner opp “bakdører” slik at hackere kan få enkel tilgang til maskinene – for eksempel for å sette opp Denial of Service-angrep, eller gjøre annen ugang.

Cheese sprer seg på samme måte som Lion, ved å sende seg selv videre til stadig flere maskiner, men utøver altså helbredende krefter på systemene den besøker. Leter Cheese etter sikkerhetshull som har oppstått etter eventuelle besøk fra Lion-viruset, og gjør deretter sitt beste for å tette de igjen og rette opp skaden. Dette ifølge BBC News.

Til tross for “virusets” heller godartete natur, ser de fleste anti-virusselskapene på Cheese som like uønsket som sine ondartete slektninger – fordi det fortsatt dreier seg om en programkode som sprer seg selv og går inn og gjøre forandringer i maskinen uten å be om tillatelse.

Eller er anti-virusselskapene rett og slett redde for litt konkurranse…?