Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bilder rett på netthinnen

En strøm av røde, gule og blå lyspunkter skytes inn i øyet ditt. De treffer netthinnen med en så stor nøyaktighet at hjernen oppfatter det som et komplett bilde.

Øyescanner
Det er kort fortalt ideen bak Microvisions «skjerm»-teknologi, som faktisk bruker netthinnen som skjerm. Dermed kan du se bilder i svært høy oppløsning, og med millioner av fargenyanser. Kontrasten skal være bedre enn på tradisjonelle CRT-skjermer, og lysintensiteten velger du selv.

Øyescanner med to fremvisere og 3-D

Prottyper klare

Det høres ut som science fiction, men de første produktene er allerede utviklet. Nå satser Microvision på å gjøre seg til venns med amerikansk forsvarsindustri, brannvesen, politi og helsevesen. Dessuten ønsker de å nå konsumentmarkedet med utstyr for underholdning direkte på netthinnen.

Mikroskopisk skjerm

Eksisterende skjermbriller inneholder en mikroskopisk skjerm som forstørres foran brukerens øye. Det gjør det nesten håpløst å få til høy oppløsning, fordi det er vanskelig å få punktene på skjermen små nok. Menneskets øye inneholder millioner av synsceller, og det er derfor kilden til lyset, snarere enn øyet eller skjermen som setter begrensningen.

Standardutgaven

Billig og enkel

I følge Microvision er denne teknologien både billig og enkel å produsere. Dermed skulle det være rom for masseproduksjon av små netthinneskannere, koblet til forskjellige typer utstyr som mobiltelefoner, PDA, GPS, DVD-spillere, spillmaskiner osv. Ved å plassere en skanner foran hvert øye kan det også lages tredimensjonale bilder som fyller hele synsfeltet.

Eller hva med storskjerm på mobilen?

De modellene som er utarbeidet så langt kan ikke beskrives som særlig vakre, og det kan nok hende at enkelte vil stusse litt når de ser deg med denne typen utstyr. Men på sikt er det mulig å lage utstyr der design tillegges større vekt.