Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Middel mot sensurfri nettleser

Det amerikanske selskapet Baltimore Technologies har lansert en teknologi som skal ta luven av sensur-dreperen Peekabooty.

Hacker -fglass
Selskapet, som er mest kjent for pornofilteret Pornsweeper, har nå planer om en ny versjon av nettleser-filteret Mimesweeper.

Den nye versjonen vil hindre oppkall fra Peekabooty, netteleseren som i sommer skal presenteres på hackerkongressen DefCon i Las Vegas.

Kryptering

Peekabooty skal etter sigende gjøre det umulig for myndigheter og andre å spore brukernes bevegelser på nettet. Både innhold og IP-adresser krypteres spres til de enkelte maskiner som benytter leseren.

Baltimore-filteret bygger på disse opplysningene, som skal ha kommet fra hackergruppa Cult Of the Dead Cow (CoCD) på nettstedene til BBC og ZDNet. CoDC er kjent blant annet for hacker-klassikeren Back Orifice.

«Alt er feil»

Nå sier kilder som står CoDC nær at opplysningene er feil, og at Baltimores «motgift» følgelig ikke vil virke.

Overfor det britiske nettstedet The Register tilbakeviser de både at det dreier seg om en nettleser, og at teknologien har noe å gjøre med Gnutellas serverfri filutveksling fra maskin til maskin.

Med andre ord påstår CoDC at Baltimore ikke har peiling, og påstår dermed fortsatt at de har funnet det endelige middelet mot all for for sensur på nettet.http://www.mimesweeper.baltimore.com/