Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Universitet jammer SMS

Universitetet i Maastricht hevder det finnes bevis for at studentene benytter SMS for å jukse under eksamen. Det skal det bli satt en stopper for.

Valentines day SMS
Det nederlandske universitetet har for lengst nedlagt forbud mot å ta med mobiltelefoner til eksamen. Men universitetet har ikke tillatelse til å kroppsvisitere studentene, og klarer dermed ikke å hindre dem i å bære telefonene på seg.

For å hindre juks vil skolen ved neste eksamen benytte jamming, en teknologi som gjør det mulig å blokkere tekstmeldinger.

Det er på do det skjer

Det er under toalettbesøk at studentene jukser flittig. Talsmann for universitetet, Wim Bogaert, sier det er vanskelig å slå ned på jukset. – Mobiltelefoner kan være så små som fyrstikkesker, og vi kan ikke kroppsvisitere studentene. Når de går på toalettet blir de fulgt av en lærer, men de får være alene mens de faktisk sitter på do, sier Bogaert til nettstedet Ananova.

Stikkord: Mobil