Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor gir opp Tele Danmark

Telenor har besluttet å ikke fortsette samtalene med SBC om det amerikanske selskapets 42 prosent eierandel i Tele Danmark.

Hermansen 9/6
Dette melder Telenor. Dermed strander Tormod Hermansens tredje forsøk på tre år på å gjøre Telenor til del av en dominerende nordisk aktør.

I natt meldte Finacial Times at Telenors samtaler med amerikanske SBC om kjøp av 42 prosent av aksjene i Tele Danmark er avbrutt. Bruddet skyldes uenighet mellom Tele Danmark og SBC om det danske telekonsernets fremtidige strategi, skriver den britiske finansavisen.

London-samtaler

Samtalene har funnet sted i London, hvor Telenor-sjef Tormod Hermansen oppholdt seg 17. mai. Telenor bekreftet onsdag at de har vært i samtaler med SBC om deres aksjer i Tele Danmark Communications (TDC). Det var Financial Times som først avslørte at samtalene fant sted.

SBC ønsker å selge seg ut av Europa og står fritt til å kvitte seg med aksjene i Tele Danmark etter at bindingstiden løp ut i vinter. Ifølge Dagens Næringsliv har samtalene mellom Telenor og SBC pågått siden påske. Men nå er altså samtalene avbrutt. «Telenor har besluttet å ikke fortsette samtalene med SBC vedrørende SBCs eierandel i TDC (TeleDanmark)», heter det i en kortfattet børsmelding fra Telenor.

Telia bedre partner

Financial Times siterer telecom-analytikere som mener Telenor vil ha bedre muligheter for å kjøpe resten av aksjene i den danske mobiloperatøren Sonofon, hvor Telenor kjøpte 53,5 prosent i fjor sommer. Ifølge avisen har det i det siste vært kontakt mellom BellSouth, som eier resten av Sonofon, og Telenor.

Analytikere i alle nordiske land later til å være enige om at Telia er en bedre partner for Tele Danmark enn Telenor. Telia har tidligere uttrykt interesse for å overta Tele Danmark helt eller delvis, for å styrke sin nordiske dominans. Telia har en liten mobiloperatør i Danmark, men den har få kunder og er et tapssluk.

Hverken Telenor eller Tele Danmark ønsker å kommentere samtalene ytterligere

Stikkord: Mobil