Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Nettet vil dø

Konsultentselskapet Forrester påstår i en ny rapport at Internett vil lide en stille død om kort tid.

Dødskalle
Nettet er kjedelig, dumt og støvete, heter det i Forrester-rapporten som ble publisert i natt norsk tid.

– Nyheter, sport og vær som legges på en statisk nettside gir deg akkurat det samme som på papir. Nettsurfing fungerer på akkurat samme måten som å lete seg fram i et støvete bibliotek. Nå som nyhetenes interesse har lagt seg, vil folk gå tilbake til aviser, radio og TV. Kort sagt har ikke nettet blitt en del av vår hverdag, heter det i rapporten.

Nytt nett

Forrester mener at nettet først vil bli revitalisert når det kommer nye standarder som virkelig er interaktive, med innebygde multimedia-funksjoner som fungerer i sanntid.

Selskapet lanserer noe de kaller «X Internett», der nettfunksjoner vil inngå som en naturlig del av alle elektroniske apparater, fra TV til PDAer og mobiltelefoner.Dette nettet vil ikke oppfattes som noe du bruker, men som noe som bare er der, heter det.

En oppsummering av rapporten kan du lese her.