Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med service pack på 104MB!

Microsoft har på ny funnet tiden moden for å fikse noen småfeil i WIN2000. Filen som skal ta seg av fiksingen er på 104 MB!

Windows 2000
Det fine med Microsoft er at de stadig oppdager nye ting de må fikse. Arbeidet gjør brukeren selv ved å installere ulike »servicepakker» som lastes ned fra Internett.

Tung nedlasting

Nå ser det ut til at Microsoft har tatt et realt skippertak, for pakken som ble lagt ut denne uken (Windows 2000 SP2) er på hele104 MB. For en bruker med 28,8 Kbit/s modem betyr det at det vil ta godt over 8 timer å laste ned programmet, selv om linjen hele tiden er oppe på optimal hastighet.

Økt stabilitet

Hva får du så tilbake for denne oppdateringen? Økt programvarekompatibilitet, større stabilitet og bedre sikkerhet, hevder Microsoft. Om du virkelig har behov for dette får du selv avgjøre. Er du en gjennomsnittsbruker er det tvilsomt at du i det hele tatt vil merke noen forskjell.

Det er forøvrig ikke bare selve nedlastingsfilen som er plasskrevende. For å kjøre hele pakken på PC’en din (og det er vel derfor du laster den ned) så kreves det 710 MB ledig kapasitet på harddisken.

Å, skitt!

Etter at du har betalt for 8-10 timer oppetid på Internett kommer den morsomme overraskelsen. Servicepakken som nå foreligger virker ikke på den norske utgaven av operativsystemet.