Annonse


Xbox lanseres 8. November

I forkant av den enorme dataspill-messen Electronic Entertainment Expo i Los Angeles, kunne Microsoft kunngjøre at spillkonsollen Xbox vil ha verdenspremiere 8 November 2001. Prisen på herligheten vil være $299, med andre ord om lag det samme som Playstation 2 koster i dag.

Det store bredbåndsskrittet

Med på kjøpet får du en innebygd harddisk på 10 GB, samt Ethernet nettverkskort for bredbåndsoppkobling. 27 spillselskaper har allerede sagt de vil utvikle spill som nyttegjør seg av online-mulighetene i Xbox, inklusive Sega, som selv har gitt opp å konkurrere på konsollmarkedet, for i stedet å satse helt og holdent på spillutvikling.

-Xbox vil forandre videospill, som MTV forandret musikk. Konsollspilling over bredbånd vil være det neste store skrittet for TV-spill, minst like viktig som overgangen fra 2D til 3D, sier Robbie Bach, produktsjef for Xbox.

Vil være godt rustet fra starten

For å unngå de samme type leveringsproblemer som oppsto med Playstation 2 i fjor, skal Microsoft sørge for å ha over 600.000 enheter ferdigprodusert innen November. Blant de viktige lanseringsspillene er Oddworld: Munch’s Odyssee, Halo, Nascar Heat, Mad Dash, og Dead or Alive 3. (Ja, det stemmer – DoA3vil være eksklusivt for Xbox, til tross for at DoA2 foreløpig er blant de klart beste spillene på Playstation 2. )

Tony Hawk Pro Skater 3, Unreal Championship, og Tom Clancy’s Ghost Recon, vil være blant de første online-spillene for Xbox.