Miyamoto med Gamecube

Annonse


– Gamecube vinner på personlighet

Miyamoto med Gamecube

Nintendos nye Gamecube har kanskje ikke like imponerende spesikasjoner og like svimlende antall fantasillioner mulige polygoner i sekundet som hverken Playstation 2 eller Xbox. Det tar Nintendo det med knusende ro.

Pokémon Gold og Pokémon Silver var det to mest solgt spillene i fjor. Pokémon, Mario, og Zelda er de tre beste merkevare-figurene i spillverdenen i dag (basert på salgstall i 2000 fra PC Data). Nintendos evne til å skape hysterier og lidenskap rundt spillfigurer er det som skal føre selskapet i salgskampen mot Sony og Microsoft.

Den neste Pokémon?

– Nintendo vet mer om hva som gjør et godt spill enn noen andre. Vi publiserer ikke flest spill, men de mest populære, sier Nintendos Saturo Iwata, ved en offentlig demonstrasjon av Gamecube i forbindelse med dataspillmessen E3 Expo i Los Angeles.

Annonse


Nintendo jobber intenst med å få klare en rekke spill, blant annet et nytt konsept ved navn Pikmin (ikke spør – vi har ingen anelse hva det betyr). Pikmin er full av søte små fargerike skapninger, bisarr japansk humor, og minner ikke rent lite om Pokémon – hvilket betyr at vi ikke skal se bort fra at 2002 vil være et år preget av utallige Pikmin-kort, Pikmin-filmer og et evig gnåler Pikmin-produkter. For Nintendo hadde det vært helt ålreit.

Blant de andre spillene for Gamecube finner vi titler som WaveRace, Rogue Leader, NBA Courtside 2, Donkey Kong Racing, Eternal Darkness, Kameo, og et nyttZelda-spill.

Lanseringen

Gamecube lanseres først i japan, allerede 14. september, og deretter i USA 5. november. Dette gir Nintendo et lite forsprang på Microsoft, som skal lansere sin Xbox i USA 8. november.

I Norge må vi derimot belage oss på å vente til April/Mai 2002 før vi får leke med den lilla og sorte spillboksen.

I mellomtiden vil vi ha hendene fulle med Gameboy Advance, som gjøres klar for norgeslansering i disse dager. Og når Gamecube endelig kommer, vil man kunne bruke GB Advance som håndkontroller – men akkurat hvordan dette vil foregå, er foreløpig en hemmelighet….

En smakebit

Her ser du en liten videosnutt med klipp fra noen av spillene som vil dukke opp for Nintendo Gamecube.

*Du trenger siste versjon av Windows Media Player for å spille av denne videosnutten. Har du ikke det, kan du hente oppgradere systemet ditt her