Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC tar festen på forhånd

Fra 1. juni får UPCs bredbåndskunder økt hastighet – til høyere pris. Men mange har likevel fått den nye hastigheten allerede nå.

UPC med penger
Pris- og hastighetøkningen gjelder bare de som har Maestro-abonnement – fra nå av kalt «Plus».

Hvor mange som allerede nå har fått økt fart på nettet kan ikke produktsjef Frode Soleim i UPC svare på. Vi er ikke så sikre på om han hadde villet svare om han kunne, heller. For dette er kanskje litt for hyggelige nyheter for kundene der ute.

Nye kunder

– Vi har solgt inn den nye hastigheten til ny pris til førstegangskunder. Og de har selvsagt fått det de har bestilt. Men også en god del av våre eksisterende kunder har fått merke hastighetsøkningen. Kall det gjerne en hyggelig overraskelse, sier Soleim.

Fra 1. juni betaler de som abonnerer på Chellos høyeste hastighet 469 kroner pr. måned, mot 395 kroner nå. Uthastigheten er fremdeles bare 128 kbit, og det blir fortsatt ikke tillatt å bruke hjemme-PC’en som server.

Tillatt med tre PC’er

Derimot tillater UPC nå inntil tre PC’er på samme linje. Tidligere fikk du bare lov til å ha én PC pr. kabelmodem.

– Det spesielle med vårt tilbud er at vi der ut tre ulike dynamske IP-adresser, én til hver maskin i hjemmenettverket. Dermed kreves det bare en enkel, billig hub. Hos flere av konkurrentene våre må flere maskiner dele én adresse. Da trenger du en betydelig dyrere ruter om du skal koble på flere enn en maskin, sier Soleim.

Dermed slipper UPC-brukere med behov for flere maskiner på nettet å installere ruter.

På UPCs tilbud på 384/128 kbits blir det verken endringer på pris eller hastighet. Her betaler kunden fortsatt 349 kroner i måneden.

Stikkord: internett