Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Freetrax legger inn årene

MP3-tjenesten Freetrax stanser klokka 15 i dag. Det var musikeren Lars «livet er for kjipt» Kilevold som startet selskapet.

Freetrax død
Meldingen som gikk ut til brukerne trykker vi nederst i denne artikkelen på de tre språkene de sendte den ut i. Tittelen på epost-meldinga som gikk ut var karakteristisk nok: The fat lady has sung….

Denne tittelen henspiller på et gammelt uttrykk fra showbiz. Festen er ikke over før den feite dama har sunget. Nå har »the fat lady» sunget for Freetrax og festen er over.

Tom kasse

I et intervju med Digitoday.no sier markedssjef David Gjester i Freetrax at selskapet slapp opp for penger. Han åpner for at det kan komme institusjonelle investorer inn på banen i tolvte time og redde tjenesten.

Den største eieren i selskapet er investeringsselskapet Sabaro. Dette er en ren finansiell investor og kritiseres ikke av Gjester selv om de ikke ønsker å være med på å finansiere de 3-4 millioner kronene som mangler for å drive selskapet videre. Hittil har selskapet ifølge Digitoday.no brukt 9 millioner kroner siden starten i september 1999.

Selskapet har fem ansatte og 20.000 brukere. Det er mindre enn en måned siden Chello kunngjorde at de ville gjøre musikktjenesten Freetrax tilgjengelig på sin bredbåndsportal.

Her er brevet Freetrax sendte ut til sine 20.000 medlemmer i går:
«The fat lady has sung….
The plug has been pulled!
We’ve had a fabulous time working with and for you guys, and wish all our talented artists and loyal users the very best for the future. As of tomorrow, Tuesday 15th May 2001, Freetrax will be offline. Gone to dotcom heaven.
Freetrax trekker sitt siste sukk!
Det har vært kjempegøy å jobbe med og for dere, og vi kommer til å savne alle talentfulle artister og trofaste brukere. Takk for oss og lykke til fremover alle sammen! Imorgen, tirsdag 15. mai 2001, er det kroken på døra…
Detta är allra sista livstecken från Freetrax! Det har varit kul att jobba med er – det vill säga med alla er trogna artister och användare av Freetrax! Imorgon, tisdagen den 15 maj 2001, kommer Freetrax att sluta att fungera.
Tack för allt och all lycka i framtiden!…………….dotcom heaven here we come.
We’ll miss you!Vi kommer til å savne dere! Vi kommer att sakna er!
Alf, David, Elisabeth, Mauritz & Tonje

(Telecom.no)