Eve Solal (cyberdame)

Annonse


Klart for JPEG2000

Eve Solal (cyberdame)JPEG 2000 har vært en internasjonal standard siden desember, og kan raskt komme til å bli et komprimeringsformat du bare »må ha» i ditt digitale kamera. Spesifikasjonene gir deg en rekke muligheter som ikke finnes i ordinær JPEG, og kommer særlig til nytte når filer skal overføres i ulik størrelse og kvalitet over Internett.

Industrien bekymrer seg imidlertid for at det skal bli dyrt å gå over til en koding som er så fundamentalt annerledes enn den som benyttes i dag (DCT), og dette bremser overgangen til den nye standarden.

– Danker ut alle

Videre kan JPEG2000 føre til en frisk debatt om hva som egentlig er den beste standarden for fremtidens digitale kameraer. Allerede i dag må du velge mellom en rekke formater fra JPEG, MotionJPEG, Digital Video og JPEG-LS (lossless og nær lossless kompresjon) til MPEG-1, MPEG-2 og MPEG-4.

Enkelte vil hevde at JPEG2000 slår dem alle. »JPEG2000 er en standard designet for å inkludere alle egenskapene du trenger i dages og morgendagens mest krevende komprimeringsbaserte applikasjoner,» sier Roger Smith, produktsjef for videoprodukter i Analog Devices.

Som bruker vil du først og fremst oppdage at bruken av JPEG2000 tar mindre plass i minnet, og at det er lettere å skalere bilder fra WEB med et bra resultat, skriver eeTimes.com