Apple G4 m/flatskjerm

Annonse


Apple får 2GHz prosessor

Apple G4 m/flatskjermBåde IBM og Motorola produserer mikroprosessorer av PowerPC-typen, som ble utviklet for et tiårs tid siden i samarbeid med Apple. Apple benytter nå disse prosessorene i sine maskiner, og de to chip-produsentene konkurrerer derfor på pris og ytelse.

733 raskest nå

Akkurat nå kjører IBMs kraftigste brikke, PowerPC 750cxe, på 700 MHZ, mens Motorolas PowerPC 7450 er oppe i 733 MHz.

IBM vil i løpet av året lansere en ny prosessor med kodenavn Sahara, som i første omgang sannsynligvis kjører 750 MHz, og når 1 GHz til neste år. Ifølge selskapets teknologiske kjøreplan skal hastigheten opp i 2 GHz innen utgangen av år 2002, skriver MSNBC.

Hz er ikke alt

Motorola på sin side planlegger en ny prosessor i løpet av året, med kodenavn Appolo, som også forventes å komme opp i 1GHz.

Annonse


Kappløpet om å nå 2 GHz-merket er for så vidt allerede tapt. Intel har som vi vet planer om å lansere sin 2 GHz Pentium 4 allerede i år. Men, som både IBM, Motorola, og analytikerne påpeker, så er det mer enn klokkefrekvens som avgjør hvor anvendelig en prosessor er.

For eksempel vil PowerPC-brikkene bli anvendt i stor grad i nettverkssammenheng, hvor både strømsforbruk og dataoverføringskapasitet er vel så viktig.

Annonse