Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Tribes 2

Svetten pipler mens bomber, raketter, og flygende kjøretøyer suser rundt deg. Det gjelder bare å komme seg helskinnet over neste bakkekam, så er seieren sikr….*BOOM*

Tribes er et av de store nettspillene, selv om det ikke helt har nådd samme popularitetsnivå som Quake og Counterstrike. I Tribes 2 får du et noe større utvalg våpen og leke deg med, en haug av nye spillarenaer, nye turneringstyper, og ikke minst muligheten for å spille mot 63 andre spillere samtidig.

Skiller seg ut

Rent spillteknisk dreier det seg om et førstepersons online skytespill (riktignok med muligheten for å se deg selv utenfra), men med et par store vesensforskjeller fra Quake og Counterstrike:

  1. Du har en rakettmotor på ryggen, som gjør deg i stand til å fly i korte perioder.
  2. Det finnes kjøretøyer, både flygende og bakkegående, som du kan ta kontroll over. Noen av disse fartøyene har plass til flere spillere samtidig.

Det finnes mange forskjellige spillmoduser, men vår erfaring etter å ha prøvd spillet online er at de klart mest populære er «Capture The Flag» og «Deathmatch» – med andre ord ganske tradisjonelle og velkjente turneringsformer, selv om mange av de nye spilltypene ser minst like spennende ut. For eksempel kan du spille «Bounty», der du må jakte på én spesiell motstander før du går videre til neste mål, eller «Rabbit», hvor det er om å gjøre å få tak flagget og hold på det så lenge du kan før noen tar rotta på deg.

Potensiale for masse moro er absolutt til stede her, ikke minst på grunn av veldesignete brett og et godt utvalg spennende våpen. Men spillet lider likevel av et par store problemer, som trekker ned helhetsinntrykket betraktelig.

Spillet å kjøpe ny maskin for?

For det første krever spillet forbasket mye av maskinen din. Systemkravene som utvikleren Dynamix oppgir sier at det skal gå greit å spille med en Pentium II 400 MHz, 128 MB RAM, og et videokort med 12 MB minne. Dette må tas med en klype salt.

ITavisen.nos testsystem er riktignok ikke en monstermaskin, men er utstyrt med Pentium III 500 MHz, 198 MB RAM, og Matrox Millenium G400 Max (videokort med 32 MB). Likevel var jeg nødt til å skru ned samtlige grafikk- og detaljinnstillinger betraktelig før spillet kjørte i en hastighet som var til å leve med. Veldig synd, da den nydelige grafikken på både landskap og bygninger blir redusert til steinalder-nivå. Jeg hadde også store problemer med å spile i OpenGL, og måtte kjøre Direct3D i stedet.

Jeg forslår derfor at du finner en måte å få prøvd spillet på maskinen din før du kjøper det.

Et annet problem er kjøretøyene. Egentlig er jo muligheten for å hoppe inn i en turbo-sykkel eller en flygende tanks et av de store salgsargumentene, men dessverre viser de fleste doningene seg å være alt for vanskelige å kontrollere – særlig hvis det er mange spillere på samtidig, og nettet går litt tregt (ikke forvent at alt går glatt med 60+ online samtidig).

Bra, uansett

Men til syvende og siste er Tribes 2 gøy? Ja, absolutt – selv om det er aldri så vanskelig å bli god på. Skulle bare ønske jeg kunne nyte den fine grafikken…

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt