Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SanDisk saksøker Viking

Det amerikanske selskapet SanDisk går til sak mot Viking Components. Selskapet mener Viking har rappet deres »intellektuelle eiendom».

SanDisk vs Viking
SanDisk Corporation var det første selskapet i verden som produserte et CF-kort (CompactFlash) med 512 MB minne. Og det er nettopp CF-kort som står sentralt i striden mellom SanDisk og Viking Components.

Har vunnet tidligere

Mye tyder på at SanDisk kan komme til å vinne denne rettssaken. Komponenten det strides om er en kopibeskyttet mikrokontroller Viking har fått fra Lexar Media Inc. Også Lexar Media har vært saksøkt for bruken av disse kontrollerne, en sak SanDisk vant.

SanDisk krever nå erstatning fra Viking Components, og forlanger øyeblikkelig stans i produksjon og omsetning av CompactFlash-kort som inneholder den omstridte komponenten.

Når retten konkluderte med at Lexar krenket SanDiscs patentrettigheter ved å benytte disse komponentene er det liten grunn til å tro at Viking Components vil slippe unna.

Vil stå på krava

Viseadministrerende direktør i SanDisk, Charles Van Orden, sier SanDisk har forsøkt å komme i dialog med Viking om en eventuell lisensiering av patenten, men Viking skal ikke ha vært videre interessert i en slik løsning.

-Vi vil kjempe hardt for den intellektuelle eiendomsretten, særlig i en sak der det benyttes komponenter føderale myndigheter allerede har slått fast at krenker vår eiendomsrett, sier Van Orden.

Stikkord: Mobil