Hopp til navigasjon Hopp til innhold

StarOffice 6.0 snart klar

Sun Microsystems sier de vil lansere versjon 6.0 av StarOffice i løpet av året. Programvaren blir filkompatibel med Microsoft Office XP.

Star Office 5.2 DeluXe
Iyer Venkatesan, produktsjef for StarOffice sier til ZDNet at målet er å få programmet klart i tredje kvartal. Han utelukker imidlertid ikke at det kan bli utsatt til etter september. Star Office er et program bestående av flere elementer som tekstbehanling, regneark, database og presentasjonsapplikasjon. Dagens versjon (5.2) er tilgjengelig for Solaris, Windows og Linux.

StarOffice 6.0 vil inkludere spesifikasjoner for det nye eXtensible Markup Language (XML) filformatet, noe som vil gjøre utveksling av filer mellom ulike program langt enklere.

Det er også ventet at de ulike applikasjonene i StarOffice 6.0 skal kunne åpnes separat, og ikke bare ett om gangen slik det er i versjon 5.2. Sun sier at de også vil legge inn filtre som gjør det mulig å oppnå kompatibilitet mellom StarOffice 6.0 og Microsoft XP.

-Dagens StarOffice er kompatibel med Office 95, 98 og 2000, og vi håper å ha alle filtre for XP på plass innen lanseringen av 6.0, sier Venkatesan. Han legger til at dersom filtrene ikke er klare før den første lanseringen vil de komme på plass kort tid ettepår.