Microsoft Lisenser

Annonse


MS gjør alvor av .NET

Microsoft LisenserMicrosoft lover også å gjøre slutt på alle de mildt sagt forvirrende systemet av oppgraderingslisenser, hvor bedriftskunden velger mellom VUP, CUP, PUP, LUP, eller UA (vi skal ikke engang forsøke å forklare forskjellene). Istedet innføres Software Assurance , som alltid gir kunden rett til den siste versjonen av et produkt i løpet av avtaleperioden. Software Assurance kan velges for en PC eller for samtlige PC’er og servere i organisasjonen.

– Med de nye avtalene kan en kunde leie en programpakke for en periode på tre år, og betaler en månedlig avgift for fri tilgang til alle eventuelle programoppgraderinger, per PC. Når perioden er over, kan man velge å gå over i en billigere vedlikeholdsavtale, siden man allerede har gjort en vesentlig investering i produktene, forklarer salgssjef Hege Skryseth i Microsoft Norge.

Kan kjøpe ut programmene

– Skulle man ønske å beholde den programvaren man sitter med når lisensperioden går ut, har man en utkjøpsversjon. Dette kan for eksempel være aktuelt for de som sier seg fornøyd med Windows 2000, og vet at de ikke har behov for å oppdatere de neste fire årene, sier Skryseth til ITavisen.no.

Som et ledd i omleggingen vil Microsoft også gjøre det lettere å komme inn under Enterprise Agreement. Inntil nå har minimumskravet for å bli med vært på 500 PC-er, men etter omleggingen senkes kravet til 250 PC-er i bedriften.

Nærmere beskrivelse av de nye lisensavtalen vil etter hvert bli å finne på http://www.microsoft.com/Norge/License/options.asp (i skrivende tidspunkt har Microsoft ikke oppdatert informasjonen).