Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skrinlegger Office XP-abonnement

Microsoft har bestemt seg for å utsette de mye omtalte planene om å lansere Office XP som en abonnementstjeneste i USA. Analytikere tror Microsofts er redd for å miste salgsinntekter.

office xp
Som del av Microsofts .net-strategi, skulle Office XP tilbys som en abonnements-tjeneste. I stedet for å kjøpe pakken og en brukslisens fra butikken, skulle kunder i USA få muligheten til å «leie» Office, og betale månedlig avgift så lenge man brukte programmet.

Bekymret for inntektene

Nå gjør Microsoft retrett, og utsetter planene – i det minste til neste år. Analytikere tror programvaregiganten er bekymret over å miste kortsiktige salgsinntekter fra den nye Office-pakken, som er et av selskapets viktigste produkter.

Microsoft har også valgt å ikke tilby oppgradering til brukere av Office 95, som må finne seg i å betale fullpris for XP.

Office XP blir en av Microsofts tre store nyheter i år, sammen med lanseringen av Windows XP 29. oktober, og spillkonsollen Xbox etter sommeren. Internasjonal lanseringsdato for den nye Office-pakken er satt til 31. mai.