Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Raskere kinobilletter

Filmweb og Bankenes Betalingssentral (BBS) inngått en samarbeidsavtale om videreutvikling av betalingsløsningen for kinobilleter på nettet.

kinobilletter
Den nye betalingsløsningen (BBSePay) gjør i følge Filmweb kjøp av kinobilletter på Internett både tryggere og raskere.

Hver uke kjøper 7.000 nordmenn kinobilletter på Internettvia www.filmweb.no. Dette gjør Filmweb til Norges største nettbutikk, målt i antall korttransaksjoner.

Nettkundeneunngår telefonkø, og er garantert billett. I tillegg trenger de ikke å møte på kinoen 40 minutter før forestillingen, slik tilfellet er med tradisjonell telefonbestilling.

Kortet sjekkes

Når kunden bestiller kinobillett på www.filmweb.no settes engodkjennelsesforespørsel i gang via BBSePay. Det sjekkes om kortet ergyldig og ikke sperret eller utløpt. Dekning på konto ellerkredittramme undersøkes også.

På samme måte som i billettluken, er detden banken som har utstedt kortet som godkjenner belastningen. Vedgodkjenning kan Filmweb AS starte håndtering av ordren mot kinoene. Når billetten er hentet, foretas selve belastningen på kinogjengerenskonto.

-Riktig produkt

– Kinobilletter er et helt riktig produkt for Internett, og viforventer at antallet brukere som velger å betale kinobilletten medkort vil øke ytterligere når brukerne blir klar over sikkerheten rundthandelen, sier administrerende direktør i Filmweb, Kjell A. Orseth i en pressemelding.

Filmweb er film- og kinobransjens it-selskap og har som mål i løpet av ett år å formidle en andel på 10 prosent av det totale kinobillettsalget i Norge.