Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ta deg en Coola!

Coola har ingenting med tørst å gjøre. Derimot er det et nytt gratisprogram som gjør det mulig å synkronisere nettsider med mange ulike Palm-applikasjoner.

Coola-logo
Det aller enkleste er å klippe og lime tekst fra nettsider inn i Memo-funksjonen i Palm Desktop og synkronisere den med Palm’en. Og joda, vi har både AvantGo og andre løsninger som gjør det mulig å synkronisere Palm’en med nettsteder.

Sånn sett skulle man tro at web til Palm-området var godt dekket.

Det mener ikke Coola, et nytt selskap med tolv ansatte utenfor Boston. Deres forretningsidé er å få alle verden Palm-brukere til å bruke verdensveven mer aktivt mot sine håndholdte.

Skreddersøm

De to Coola-gründerne, ekteparet Shirish og Sudha Jamthe, for seg at alle sender hverandre brokker av skreddersydd informasjon. Denne informasjonen kan legges i et tekstdokument, i en post i kalenderen, adresseboka eller i prinsippet hvilken som helst Palm-applikasjon du måtte ønske å bruke.

Selskapet har fått 200 nettsteder til å legge inn Coola-knapper, som gjør det enkelt for brukeren å lagre innholdet på Palm’en etter lyst og behov.

Coolet

Men også med sider uten knapper kan programvaren brukes. Det er bare å høyreklikke, så oppretter programvaren en «coolet » – en slags reversert cookie som sendes til Coolas server for prosessering i det Palm-formatet du ønsker. Ved neste synkronisering ligger den i Palm’en din.

Du kan også sende en «coolet » til andre Palm-brukere som e-post.

Coola støtter i dag bare Windows, men lover en Mac-versjon i nær framtid. Støtte for andre PDA-operativsystemer som EPOC og CE er det så langt ingen planer om.

Startproblemer

Vi må dessverre meddele at vi ikke hadde særlig hell med oss som norske pilot-brukere av programvaren. Nedlasting og installasjon gikk greit (det skulle bare mangle.), men vi klarte ikke å lage en eneste «coolet » fra de sidene vi oftest besøker.

Grensen på 4000 tegn er i snaueste laget, særlig tatt i betraktning at Palm ikke lenger er synonymt med 1 Mb minne. I tillegg var serveren nede.

Men det høres gøy ut, så vi venter i spenning til Coola’en er på skinner.

Coola-programvaren finner du her.