E3 Expo vignett

Annonse


Gigantenes oppgjør på E3

E3 Expo vignettElectronic Entertainment Expo går av stabelen 17-19 Mai i Los Angeles, og er underholdningsbransjens store sjanse til å vise frem det de har å tilby, fra demoer, prototyper og abstrakte idéer til ferdigutviklete og salgsklare produkter. Kort sagt; alle som er noe – eller ønsker å være noe – innen elektronisk underholdning vil være tilstede.

Noen mer enn andre.

Xbox og Gamecube

Mye tyder på at store deler av oppmerksomheten rundt E3 2001 blir rettet mot Microsoft og den nye spillkonsollen Xbox, som nå altså ser ut til å være produksjonsklar – og det er ingen grunn til å betvile at gigantselskapet vil gjøre seg synlige, da markedsføringsbudsjettet på Xbox ligger på godt over fire milliarder kroner.

Men Microsoft må finne seg i å dele rampelyset med Nintendo, som vil promotore og vise frem sin egen nye spillboks. Riktignok har de “bare” knappe 700 millioner kroner å svi av på lanseringen av Gamecube, men vi må ikke glemme at Nintendo har solgt spillmaskiner i milliontall, og har årevis erfaring med akkurat dette – Microsoft blir som rene læregutten å regne i sammenligning, selv om de også har hatt en viss suksess med sin egenutviklete spill og salg av joysticker.

Annonse


Hva med Sony?

Og Sony vil jo naturligvis heller ikke være fraværende. Selv om de riktignok ikke har en Playstation 3 å lansere på årets E3, begynner jo etterspørselen etter tilleggsutstyr, harddisker, nettverkskontakter, og gode spill å bli påtrengende…

ITavisen.no vil selvfølgelig være til stede i Los Angeles for å gi deg godbitene fra messen.

Annonse