Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bråstopp for europeisk I-mode?

I dag skulle den nederlandske teleoperatøren KPN lansere sine planer for I-mode lignende tjenester i Europa. Slik gikk det ikke.

Det er den svenske nettavisen Vision som skriver dette i dag. I følge Vision skulle KPNs forsker Dirk Groten være strøket fra talelisten under en I-mode-konferanse i Stockholm. Begrunnelsen skal være at KPN nå ønsker å ligge lavt med sine planer.

Groten skulle demonstrere utseendet på europeiske I-mode-telefoner, i tillegg til at han skulle snakke om tjensester, markedsføring av KPNs I-modeportal og betalingsmodeller.

KPN har tidligere lovet å lansere en portal basert på I-mode i Nederland, Belgia og Tyskland via datterselskapet E-plus allerede i år.

I følge Visions kilder skal tjenestene i Tyskland og Nederland være klare allerede til sommeren, men fra offisielt hold har det vært stille rundt planene.

På lag med NTT Docomo

NTT-Docomo, som står bak suksessen med I-mode i Japan, eier 15 prosent av KPN. For å kunne lansere I-mode i europa kreves nye GSM-telefoner som har støtte for compact HTML, webspråket som I-mode benytter seg av. Foreløpig er det bare Samsung som har lansert planer om en slik telefon.

Den siste tiden har KPNs store gjeld vært tung å bære. Vision skriver at styreformann i KPN, Paul Smits så sent som for to uker siden skal ha hevdet at tiden var moden for en fusjon. Bare en time etter at uttalelsen stod på trykk kom selskapet med et dementi.

Stikkord: Mobil