Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Anatomisk atlas til PDA

Et anatomisk oppslagsverk med bilder av en rekke indre organer er nå tilgjengelig for gratis nedlasting fra Allscripts. Oppslagsverket leses på PDA’er med Microsofts operativsystem.

Pocket Anatomy
Programmet er egentlig ment for helsepersonell. Ved hjelp av bildene i det anatomiske atlaset skal leger og sykepleiere kunne gi pasienten informasjon, og lære ham/henne mer om tilstanden de lider av.

«Helsearbeider»

Men også andre som vil vite mer om kroppens skjulte hemmeligheter kan laste ned dette programmet. Du må riktig nok registrere deg som helsearbeider, men registreringsrutinen har ingen motforestillinger mot å slippe inn »helsearbeidere» som mangler både jobb, utdanning og godkjenninger.

Det betyr i praksis at det er fritt frem for alle som ønsker å laste ned programmet.

I gilde farger

Atlaset inneholder informasjon om normaltilstander, ulike prosedyrer og sykdomsutvikling. Det er illustratøren Becky Slemmons som har laget illustrasjonene, som alle er i farger.

Atlaset inneholder både et alfabetisk og et organsystematisk innholdsregister. På sekunder kan du få frem illustrasjoner av hvordan hjertet virker, eller hvordan en fraktur i distal radius kan se ut.

Flere oppslagsverk

Allscript har også en rekke andre medisinske oppslagsverk for PDA, men disse må være kjøpt og betalt før du får noen glede av dem. Det anatomiske Atlaset er på mange måter ment som en forsmak som skal lokke deg til å kjøpe alle de andre programmene det kan være kjekt å ha. Pocket Anatomy kan laste ned her.