Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny iBook fra Apple

Apple lanserer denne uka sin nye iBook. Den skal være skreddersydd for film, musikk og moro, men er også kraftig nok til å fungere som et verktøy på reise, eller i undervisning.

Apple iBook 2001
Fysisk ligner den nye iBook ikke rent lite på G4 Powerbook. Den bærbare Mac-en er både tynnere og lettere enn sin forgjengere, og har slanket seg et knapt kilo til omlag 2,2 kg.

Utstyret i orden

Prisen på de nye maskinene vil i Norge bli mellom 15 490 og 18 990 kroner, alt etter hva slags sammensetning av utstyr og komponenter du velger. De feteste modellene vil komme med 128 MB SDRAM og kombinert CD-RW/DVD-spiller (brenner CD-R og CD-RW, men ikke DVD). Den billigste utveien blir å velge modellen med 64 MB minne og bare en vanlig CD-spiller.

Minnet er i alle modellene oppgraderbart med ytterligere 512 MB (til 576 MB eller 640 MB), og den standard medfølgende 10 GB Ultra ATA harddisken kan byttes ut med en 20 GB-versjon – «for å få mer plass til alle filmene dine», som det heter på Apples hjemmesider.

iBook kommer utstyrt med FireWire, to USB-porter, utgang for RGB og kompositt vide, en egen AV-port for tilkobling til storskjerm, innebygd 56k modem og 10/100BASE-T Ethernet nettverkskort. Samtidig har Apple gjort sin nye bærbare «Airport Ready», med to innebygde antenner og kortplass for trådløst Internett.

Den myke siden

Standard operativsystem er Mac OS 9.1, men de som er vil ha det nye OS X kan oppgradere når som helst – så lenge man har minst 128 MB minne.

Programvaren som følger med inkluderer iTunes, iMovie, AppleWorks6, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator, EarthLink Total Access, QuickTime, FAXstf, Palm Desktop, og spillene Cro-Mag Rally, Bugdom og Nanosaur.

For mer informasjon, se www.apple.com .