Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kina-hack2

USA frykter hacker-angrep fra Kina

FBI venter at kinesiske hackere vil sette i gang angrep på amerikanske datasystemer i morgen, som svar på konflikten om militærflyet som kineserne beslagla.

Kina-hack2
Kina står overfor tre store politiske merkedager denne uka: 1. mai er arbeidernes dag, og svært viktig i kommunistiske land. 4. mai er den offisielle ungdomssdagen i Kina. Men mest av alt frykter amerikanerne 7. mai, dagen da amerikanerne ved en feiltagelse bombet den kinesiske ambassaden i Beograd for to år siden.

Flyet årsaken

Det føderale politiorganet FBI mener i følge CNN at angrepene kan bli satt inn som følge av at et amerikansk militærfly ble avskåret og tvunget til å lande på kinesisk territorium 1. april. Personalet om bord ble seinere sluppet fri, men flyet holdes fortsatt tilbake.

I episoden døde den kinesiske jagerpiloten Wang Wei. Han har seinere blitt kinesisk folkehelt.

Har allerede skjedd

Amerikanske nettsteder har allerdde flere ganger etter episoden blitt utsatt for hacker-angrep der offisiell informasjon har blitt erstattet med anti-amerikanske slagord og bilder av Wang Wei har erstattet.

Angrepene har både rammet regjerningsdrevne og kommersielle nettsteder.

I tillegg har varianter av Linux-ormen Lion blitt sporet tilbake til Kina.