Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adobe lanserer Acrobat 5

Siste versjon av populære Acrobat er nå lansert, med tilhørende gratis nedlastbare Acrobat Reader 5.0 – med et par velkomne nye funksjoner.

Acrobat 5.0
Adobe har forlengst klart å etablere sitt .PDF-format som internasjonal standard for dokumentutveksling, og det er liten grunn til å betvile at Acrobat Reader 5.0 vil bli hyppig nedlastet og spredd som sine forgjengere.

Klipp og lim

Blant de nye funksjonene i leseren finner vi klipp og lim av tekst og bilder inn i andre Windows-programmer, og bedre fremvisning av fonter når du forminsker og forstørrer dokumentet. Acrobat Reader integreres sømløst med både iExplorer og Netscape, og i versjon 5.0 får vi nå for første gang adgang til en enkel, men svært så velkommen funksjon – en liten «save»-knapp, så du kan lagre en kopi av dokumentet du leser.

Koster å lage

Moderprogrammet Acrobat koster riktignok penger, men er det man bruker for å lage .PDF-dokumentene.

Slik ser Acrabet 5.0 ut. I motsetning til Reader-versjonen koster den penger.

Blant du mest utpregete nye funksjonene i Acrobat 5, er nye og forbedrete muligheter for delt dokumentbehandling, enklere og mer fleksibel konvertering og import av andre filformater i .PDF-dokumenter, og interaktive skjema-funksjoner som lar seg integrere med webservere.

Acrobat Reader 5.0 kan du laste ned fra www.acrobat.com.

For mer informasjon, se www.adobe.com .