Hopp til navigasjon Hopp til innhold

InterTrust saksøker Microsoft

MJicrosofts teknologi for å forhindre kopiering av opphavsrettsbeskyttet musikk og video i Windows Media Player er i seg selv ulovlig kopiert, hevder InterTrust.

Det har etter hvert dukket opp flere konkurrenter i markedet for teknologi som tillater digital distribusjon av beskyttet media, og plateselskapene har de siste månedene gått aggressivt ut med å inngå avtaler for online lisensering av sine kataloger.

Beskyttet patent

Både InterTrust og Microsoft er selskaper med teknologi som møter plateselskapenes behov for å forhindre ulovlig kopiering av materialet.

InterTrust mener nå de kjenner igjen sin patentbeskyttete teknologi i Windows Media Player, og går til sak mot Microsoft for å beskytte patentet sitt, skriver CNET.

Kan svekke Media Player

Kravet er at Microsoft slutter å benytte det InterTrust hevder er sin patentbeskyttete anti-kopi-teknologi. Dette kan føre til at Windows Media Player mister mye av nøkkelfunksjonaliteten i sin nye medie-programvare.

Andre selskaper, inkludert IBM, benytter seg av liknende teknologier, men InterTrust sier de foreløpig ikke har planer om å gå til sak mot andre selskaper enn Microsoft.