Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Giganter sammen om alternativ til SMS

Fremtidens korte meldinger fra mobiltelefon til mobiltelefon skal kalles IM (Instant Messaging). Systemet skal være uavhengig av programvaren eller merket på telefonen.

Valentines day SMS
Nokia, Ericson og Motorola sammarbeider om å utvikle det de kaller »Wireless Village», et åpent sett med spesifikasjoner mobilprodusenter og operatører kan følge. -Verden vil få et glimt av hvordan det hele fungerer allerede mot slutten av året, sier talskvinne i Nokia, Megan Matthews. Mot slutten av neste år vil systemet trolig være på plass i markedet.

Online-tjeneste

Mens dagens SMS kan sendes uten at mottakeren nødvendig vis har sin telefon påslått, skal det nye systemet fungere som en »online»-tjeneste. Det betyr at den som sender meldingen vil vite om mottakeren er klar for å ta ned meldingen, og at brukerne kan føre en »samtale» mye på samme måten som PC-brukere kan chatte i dag.

Systemet er ventet å gi operatørene en kjærkommen anledning til å tjene mer penger. Presset på samtaletakstene har vært hard, og mange har fryktet at det ikke vil være økonomisk forsvarlig å bygge ut nye og raskere net uten at det samtidig presenteres nye tjenester som kan øke omsetningen.

Må ha samme programvare

For å bruke Instant Messaging i dag er du avhengig av at mottakeren har samme programvare som deg selv. Med løsningen »Wireless village» spiller det ingen rolle hva slags mobiltelefon mottakeren har, hvilket nett han/hun er tilknyttet, eller hvilken software som sitter i telefonen.

Stikkord: Mobil