Valentines day SMS

Annonse


Giganter sammen om alternativ til SMS

Valentines day SMSNokia, Ericson og Motorola sammarbeider om å utvikle det de kaller »Wireless Village», et åpent sett med spesifikasjoner mobilprodusenter og operatører kan følge. -Verden vil få et glimt av hvordan det hele fungerer allerede mot slutten av året, sier talskvinne i Nokia, Megan Matthews. Mot slutten av neste år vil systemet trolig være på plass i markedet.

Online-tjeneste

Mens dagens SMS kan sendes uten at mottakeren nødvendig vis har sin telefon påslått, skal det nye systemet fungere som en »online»-tjeneste. Det betyr at den som sender meldingen vil vite om mottakeren er klar for å ta ned meldingen, og at brukerne kan føre en »samtale» mye på samme måten som PC-brukere kan chatte i dag.

Systemet er ventet å gi operatørene en kjærkommen anledning til å tjene mer penger. Presset på samtaletakstene har vært hard, og mange har fryktet at det ikke vil være økonomisk forsvarlig å bygge ut nye og raskere net uten at det samtidig presenteres nye tjenester som kan øke omsetningen.

Må ha samme programvare

For å bruke Instant Messaging i dag er du avhengig av at mottakeren har samme programvare som deg selv. Med løsningen »Wireless village» spiller det ingen rolle hva slags mobiltelefon mottakeren har, hvilket nett han/hun er tilknyttet, eller hvilken software som sitter i telefonen.

Annonse