Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Røyker Napster ut av trønderkafé

En nettkafe i Trondheim fjerner Napster fra PCene etter trusler fra platebransjen.

Den norske platebransjen oppsøker internettkafeer i jakten etter musikkpirater. Mange nettkafeer opererer som kopieringssentraler for piratmusikk, mener platebransjen og truer med søksmål.

Nettkafeen Cafédotcom i Trondheim ble nylig bedt om å fjerne programmene Napster og AudioGalaxy fra sine maskiner, samt å sjekke hva gjestene kopierer med kaféens CD-brenner. Det var platebransjens interesseorganisasjon, International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), som tok initiativet.

– Vi vil stoppe en utvikling der internettkaféer blir til kopieringssentraler. Vi har sett en tendens der kafeene sitter med fullt nettutstyr og brennerutstyr, i tillegg til å selge blanke CD-plater, sier sjef for IFPI i Norge, Sæmund Fiskvik, til Digitoday.no.

Kafeens ledelse var ikke hundre prosent enige i at den måtte stoppe virksomheten. IFPI kjørte imidlertid knallhardt og kafeen hadde ikke lyst til å ta opp kampen, ifølge daglig leder for Cafédotcom, Torbjørn Hermstad.