Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC setter opp farten

Fra og med 1. juni vil UPC oppgradere bredbåndstilbudet for sine Internett-abonnenter, og setter opp nedlastingshastigheten til 768 kbit/s.

UPC Logo
– Vi innfører forandringer som vi mener kundene har gitt uttrykk for at de ønsker seg, i henhold til markedsundersøkelser, samtaler med kundene, og våre egne diskusjonsforum, sier produktsjef for Interntt i UPC, Frode Solheim.

Spesifikt er det snakk om å oppgradere nedlastingshastigheten på tjenesten Chello Maestro fra 640 kbit/s til 768 kbit/s (Opplasting forblir på 128 kbit/s), øke plassen på hjemmeområdet til 20 MB, og åpne for å ha flere PC-er koblet til samtidig. Samtidig skifter også tjenesten navn til Chello Plus, og prisen øker fra 395 kr/mnd til 469 kr/mnd.

Standard UPC Chello-abonnenment (384 kbit/s) forblir uforandret.

Bredere bånd til sommeren

Forandringene automatisk tre i verk 1. juni 2001 for alle nåværende Maestro-kunder, og vil ikke kreve noen oppgraderinger eller nye innstalleringer fra abonnentens side. Men ønsker man å benytte seg av muligheten til å dele oppkoblingen sin på flere PC-er, må man selv gjøre et par håndvendinger.

– Vi gjør det på den måten at vi tildeler hver kunde 3 IP-nummer for disponering. Kunden selv blir da ansvarlig for å sette opp sitt eget hjemmenett, og vi anbefaler da å gå til anskaffelse av en hub, sier Solheim til ITavisen.no.

På den sikre siden

I tillegg til linje-oppgraderingen, vil UPC også gi sine kunder tilbud om å innstallere sikkerhetsprogrammer.

– Vi vil også innføre en sikkerhetspakke med antivirus, brannmur, og foreldrekontroll, som kundene vil få muligheten til å laste ned fra oss, forteller Solheim, men vil foreløpig ikke si nøyaktig hva slags programvare det er snakk om.

Stikkord: internett