Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sony Ericsson

Sony Ericsson med ny merkevare

Ericsson som mobilmerke forsvinner trolig innen året er omme. Nye Sony Ericsson Mobile Communications vil utvikle et nytt merkenavn.

Sony Ericsson
– Jeg tror ikke det hadde vært mulig å finne en mer passende partner, sa en fornøyd Kurt Hellström, på den direkteoverførte pressekonferansen.

Både Sony og Ericsson roste hverandre og ytret seg i meget positive vendinger om fremtiden. Sony Ericsson Mobile Communication trer i kraft som et selskap 1. oktober, og får begge selskapenes mobildivisjon under seg. Som tidligere oppgitt blir hovedkontoret i London.

Utvikling og markedsføring

Sony Ericsson skal hovedsakelig utvikle og markedsføre mobiltelefoner, mens selve produksjonen skal være outsourcet slik Ericsson besluttet tidligere i år.

Men navnet Ericsson kommer ikke til å bestå. I stedet skal Sony Ericsson bygge opp et helt nytt merkenavn, men hva dette blir er for tidlig å si.

Japansk konsernsjef

Katsumi Ihara er navnet på den kommende konsernsjefen. Han sitter i dag som viseadm. direktør i Sony.

– Selv om Sony er store i en rekke markeder, er vi fremdels svake. Dette gir Sony større mulighet til å slå gjennom globalt, erkjente Ihara.

Han skal nå sette sammen en gruppe fra de to selskapene for å se på hvordan mobiltelefoniutviklingen i de to selskapene skal slås sammen.

Nye produkter integreres i Sony Ericsson

Ericsson har i disse dager en rekke produkter under utvikling, og disse vil integreres inn i det nye selskapet. Enheten Ericsson Mobile Technology Platform blir værende som en separat virksomhet og skal levere teknologi til Sony Ericsson.

– Hvordan har selskapene tenkt å vinne tilbake de tapte markedsandelene i mobilmarkedet?

– I første rekke skal vi lage konkurransedyktige produkter, og med de toselskapenes ulike kompetanse skal dette bli mulig, uttalte Jan Wäreby, Ericssons mobilsjef og ny viseadm. direktør i Sony Ericsson.

Hvem av selskapene som skal bidra med mest kapital ønsket ikke Hellström kommentere, bortsett fra at det foreligger en plan.

Stikkord: Mobil