Sony Ericsson

Annonse


Sony Ericsson med ny merkevare

Sony Ericsson– Jeg tror ikke det hadde vært mulig å finne en mer passende partner, sa en fornøyd Kurt Hellström, på den direkteoverførte pressekonferansen.

Både Sony og Ericsson roste hverandre og ytret seg i meget positive vendinger om fremtiden. Sony Ericsson Mobile Communication trer i kraft som et selskap 1. oktober, og får begge selskapenes mobildivisjon under seg. Som tidligere oppgitt blir hovedkontoret i London.

Utvikling og markedsføring

Sony Ericsson skal hovedsakelig utvikle og markedsføre mobiltelefoner, mens selve produksjonen skal være outsourcet slik Ericsson besluttet tidligere i år.

Men navnet Ericsson kommer ikke til å bestå. I stedet skal Sony Ericsson bygge opp et helt nytt merkenavn, men hva dette blir er for tidlig å si.

Annonse


Japansk konsernsjef

Katsumi Ihara er navnet på den kommende konsernsjefen. Han sitter i dag som viseadm. direktør i Sony.

– Selv om Sony er store i en rekke markeder, er vi fremdels svake. Dette gir Sony større mulighet til å slå gjennom globalt, erkjente Ihara.

Han skal nå sette sammen en gruppe fra de to selskapene for å se på hvordan mobiltelefoniutviklingen i de to selskapene skal slås sammen.

Nye produkter integreres i Sony Ericsson

Ericsson har i disse dager en rekke produkter under utvikling, og disse vil integreres inn i det nye selskapet. Enheten Ericsson Mobile Technology Platform blir værende som en separat virksomhet og skal levere teknologi til Sony Ericsson.

– Hvordan har selskapene tenkt å vinne tilbake de tapte markedsandelene i mobilmarkedet?

– I første rekke skal vi lage konkurransedyktige produkter, og med de toselskapenes ulike kompetanse skal dette bli mulig, uttalte Jan Wäreby, Ericssons mobilsjef og ny viseadm. direktør i Sony Ericsson.

Hvem av selskapene som skal bidra med mest kapital ønsket ikke Hellström kommentere, bortsett fra at det foreligger en plan.

Annonse