Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intels P4 på billigsalg

Mandag lanserte Intel sin 1,7 GHz Pentium 4 prosessor. Den koster nesten halvparten enn det man først trodde.

Intel Pentium 4
Den nye prosessoren vil være å finne i en rekke maskiner fra de store PC-produsentene, og skal bidra til økt ytelse på desktoppen.

En rekke mennesker, særlig profesjonelle brukere, kjører stadig tyngre applikasjoner og en rekke av dagens prosessorer har visse begrensninger.

3175 kroner

At Intel kommer med en slik prosessor er vel egentlig en selvfølge, og det har knyttet seg stor spenning til hva som ble prisen.

I begynnelsen av april, skrev den taiwanske nettsiden C-Tech, at prosessoren vil koste 352 dollar (3175 kroner) når den lanseres, noe under halvparten av prisnivået den egentlig var ment å ligge på.

Intel bekrefter denne prisen i pressemeldingen fra selskapet.

Nye PC-er med den nye prosessoren skal fra og med i dag være tilgjengelige.

En intern kilde i Intel, som nettavisen The Register har vært i kontakt med, hevder at 1,5 GHz P4 vil settes ned til 256 dollar (2309 kroner) og 1,4 GHz -prosessoren vil settes ned til 193 dollar (1741 kroner) mot slutten av denne uka.

AMD sliter

Den senere tiden har AMD vært vinnerne når det gjelder kroner i forhold til prosessorhastighet, og selskapet har klart å spise noe markedsdeler fra Intel det siste året.

Men AMD har ikke klart å holde tritt med Intel når det gjelder å utvikle stadig kjappere prosessorer, samtidig som Intel er i ferd med å kutte noen av sine produksjonskostnader.