Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Toshiba satser på PDA

Endelig er selskapet som gav oss den bærbare PC’en klare for å innta PDA’markedet. I følge PDA Live vil den første modellen komme på markedet allerede i juli.

Toshiba nærmer seg fullføring av sitt første PDA-prosjekt. Selskapet som i dag er ledende på bærbare PC’er har laget en PDA basert på plattformen Microsoft PocketPC med operativsystemet Windows CE. Pris og detaljer rundt lanseringstidspunktet er ennå ikke klarlagt.

Toshiba introduserte konseptet mobil data i juni 1989, da de presenterte sin første bærbare PC. Siden da har maskinene stadig blitt mindre og mer avanserte, uten at de har gitt slipp på formfaktoren Toshiba innførte med sin første notebook. Om selskapet vil klare å overføre sin solide lederrolle fra pc til PDA-markedet gjenstår å se.

Konkurranse vil de i alle fall ikke mangle. Tunge selskap som Sharp Compaq, Casio, Palm, Handspring og Sony er allerede på plass med sine produkter. De siste tre selskapene har basert sine maskiner på Palm OS, mens Compaq og Casio satser på Windows PocketPC. Sharp har sitt eget operativsystem, men planlegger også å lansere en PDA basert på Linux.

Stikkord: Mobil