Hitachi flora

Annonse


Hitachi oppdaterer Linux surfebrett

Hitachi floraI første omgang vil skjerm-PC-en kun være tilgjengelig i Japan, men vi kan jo håpe at den etter hvert kommer til våre breddegrader.

Den største nyheten på det oppdaterte surfebrettet er støtte for IEEE 802.11b, W-LAN. Den kjører på en 400 MHz Crusoe TM3200 prosessor og er ellers utstyrt med Transmetas embedded operativsystem Midori.

Surfebrettet er mindre enn en standard bærbar PC og inneholder en berøringsskjerm i en ramme. Den kommer med ulike minnestørrelser fra 64 MB til 192 MB og inkluderer CompactFlash og PC Card inngang, opplyser ZDnet.

Kan benyttes med vanlig tastatur

Batteritiden er estimert til 3-6 timer avhengig av type batteri. Utenom skjermen som er cirka 26 cm bred, kan brukeren også kjøpe mus og tastatur for å benytte den som en standard PC.

Annonse


Hitachi ser for seg at brukerne skal bære surfebrettet rundt med på kontoret som en slags super-PDA.

I utgangspunktet tenkte produsentene på denne type skjerm-PC-er som et effektivt surfeinstrument som kunne benyttes fra sofakroken eller på kjøkkenet. Men støtten for W-LAN gjør denne dingsen straks mer aktuelt for profesjonelle brukere.