Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony + Ericsson = sant?

Svenske Ericsson og Japanske Sony diskuterer muligheten for å knytte sammen sine mobiltelefondivisjoner. Målet er å øke markedsandelene på verdensbasis.

Ericsson + Sony
– Sony og Ericsson vurderer muligheten for et mulig forretningssamarbeid på mobiltelefonsektoren, men detaljene rundt samarbeidet er ennå ikke klarlagt. Det sier Sonys talsmann Tetsu Kanno i dag til News.com.

Kanno ville tidligere ikke bekrefte rykter i Japanske medier om at de to selskapene skal ha undertegnet en intensjonsavtale der selskapene vil gå sammen i et joint venture-selskap med base i England.

I følge en reportasje i NHK television vil Sony og Ericsson også gå sammen om utviklingen av neste generasjons høyhastighets mobiltelefoner. Reportasjen siterte anonyme kilder i Sony. Det vil i tilfelle være første gang i historien at ledende produksjonsselskaper skiller ut satsingen på mobiltelefoner fra moderselskapene, hevder NHK television.

Ericsson solgte i fjor 40 millioner mobiltelefoner, og oppnådde med det å bli verdens tredje største mobiltelefonprodusent med en markedsandel på 10 prosent. I følge Tetsu Kanno har Sony i dag en markedsandel på ca. 1 prosent.

Stikkord: Mobil