Annonse


Nå vet mobilen hvor du er

I første omgang er det bare oppslags- og karttjenesten hvor.no som drar nytte av den nye funksjonen som fra i dag av er oppe og går via samtlige av Telenors basestasjoner over hele landet.

Ved å logge deg inn på deres WAP-tjeneste (wap.hvor.no), må du betale 10 kroner for å bruke den lokasjonsbaserte tjenesten.

Koster en tier

Tjenesten er delt opp i tre seksjoner: «I nærheten», «Hva skjer?» og «Været». Men aller først må du betale ti kroner for å slippe inn. Samtidig godkjenner du at du blir «sonet», det vil si at hvor.no logger hvor du er.

I følge Telenor Mobil yter tjenesten en nøyaktighet på mellom 150 og 500 meter. Vi fikk bare vite at vi befant oss i Oslo kommune, et område på til sammen 441 kvadratkilometer! Og nøyaktigheten er «ca. meter», ja vel. Men hvor mange meter?

Annonse


Når vi vil vite hvilken minibank som er nærmest, går det ikke så verst. Selv om det er litt langt å gå til Oslo City når du sitter rett over gata for Stortinget, med flere minibanker i umiddelbar nærhet.

Sørgelig

Været ser greit nok ut, selv om det skremmende nok ikke er datert. Derimot er «Hva skjer» en nokså sørgelig greie, der tilbud om vinterferie og typiske sommertilbud som fjordcruise ligger der nå – rett etter påske. Enten er de føre var, eller så ligger de langt etter.

Karttjenesten skal være tilpasset Ericsson R380 mobil-PDA, men den fungerte greit også med vår Motorola 260 GPRS-telefon.

I første omgang er det bare WAP-brukere som får glede av soningen. Men på sikt lover Telenor at det også vil komme stedavhengige SMS-tjenester.

Overvåking

Er du redd for å bli overvåket, har du i følge Telenor Mobil ikke mer å frykte enn før. Politiet må fremdeles ha rettlig kjennelse for å få ut data om hvor du har vært med mobilen din, og disse dataene skal ikke være mer presise med det nye lokaliseringssystemet.

Dessuten må du selv aktivt godkjenne lokaliseringen før du bruker tjenestene.

Hos Netcom får Itavisen.no opplyst at de vil komme med samme tjeneste til sommeren, men at de ikke kan være spesifikke på dato eller tjenester akkurat nå.