Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson bekrefter Sony-rykter

Både Sony og Ericsson bekrefter nå at de er i samtaler om et mobilsamarbeid. En fremtidig »EricsSony» kan få Sony design og Ericssons teknologi.

Ericssony illustrasjon
I går begynte ryktene gå om at Sony og Ericsson vil samarbeide om fremtidige mobiltelefoner, og nå er ryktene verifisert.

Ericssons informasjonssjef Pia Gideon bekrefter til Ekot at Ericsson fører diskusjoner med det japanske selskapet. Etter at nyheten lekket ut via den japanske fjernsynsstasjonen NHK, bekreftet i tillegg Sony ryktene gjennom en pressemelding.

Hovedkontor i London

I følge NHK skal de to selskapene slå sammen mobilvirksomhetene i ett joint venture med hovedkontor i London, der de skal utvikle og markedsføre mobiltelefoner med kjapp internettaksess.

En allianse mellom Ericsson og Sony vil gi selskapene en markedsandel på til sammen 12 prosent. Til sammenligning har Motorola 15 prosent og Nokia 31 prosent av markedet.

-Et samarbeide har vinnere på begge sider. Når Sony forsøker å ekspandere globalt, kan de støtte seg på Ericssons utviklingskunnskap og salgskanaler. Ericsson kan på sin side dra nytte av Sonys kompetanse for å utvikle og selge feature-telefoner i Japan, sier analytiker Hiroyuki Masuko, til Bloomberg News.

Sony har designen Ericsson mangler

Ericsson kan trenge en partner med Sony med kompetanse på lyd og bilde når 3G-nettet bygges ut. I tillegg har Sony en kompetanse på design, som Ericsson-sjef Kurt Hellström, har innrømmet at selskapet mangler.

Selv om Ericsson bekrefter samtalene med Sony, vil de ikke kommentere når det skal tas en beslutning i saken, skriver Dagens Industri. Trolig faller beslutningen innen fredag 27. april. Da legger Ericsson frem sin kvartalsrapport.

I morges har det vært en merkbar fremgang på aksjekursen til de to samtalepartnerne. Sonys aksje steg 3,2 prosent etter Tokyo-børsens åpning, mens Ericsson steg fem prosent på Stockholmsbørsen.

Stikkord: Mobil