Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Optimisme hos svake Intel

Intel leverte et av de svakeste kvartalsresultatene på flere år, men spår bedre salg neste halvår. Investorene var fornøyde og sendte aksjen i værs.

– Dette er opptakten til en helomvending. Folk søker etter en retning. Når Intel forteller at salget av mikrobrikker stabiliserer seg, så er det et viktig signal, sier Graham Tanaka som leder Tanaka Capital Management til Bloomberg News.

Nedbremsingen i verdensøkonomien spiser av marginene til verdens største produsent av databrikker. I årets tre første måneder var resultatet 82 prosent lavere enn samme periode i fjor. Omsetningen sank 16 prosent.

Resultatet ble på 485 millioner dollar, eller 7 cent per aksje, mot 39 cent i fjor. Til tross for nedturen var resultatet bedre enn selskapet hadde varslet på forhånd.

Aksjen opp

Intel-aksjen bykset opp 12 prosent etter at selskapet samtidig oppjusterte sine estimater for resten av året. Ifølge selskapet vil markedet bedre seg i andre halvår. Likevel understreker Intel at det er vanskelige forhold i markedet selv om etterspørselen er i ferd med å stabilisere seg.

Intel-verdien steg til over 29 dollar per aksje i etterbørshandelen.