Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola dropper Palm-telefon

Så sent som i september slo Motorola på stortromma og lanserte planer om en ny mobiltelefon basert på Palm OS. Nå tyder mye på at telefonen aldri vil bli produsert.

Motorola Accompli 008 åpe
Det er nettstedet The Register som skriver dette. Påstanden er basert på en uttalelse fra en anonym kilde sentralt plassert i Motorola.

Nå kommer ikke dette som noen bombe. Allerede under GSM World Congress i Cannes sa visepresident i Motorola, John Thode at Motorola så på Palm-telefonen som et forskningsprosjekt.

– Kommersielt selvmord

-Vi hadde femti produkter på gang, og flere av dem ville konkurrere med hverandre i de samme segmentene. Å fullføre dette ville være kommersielt selvmord, skal lederen i Motorola ha fortalt The Register. Palmtelefonen skal ha blitt droppet fordi operativsystemet ikke var kraftig nok, til tross for Palms utrolige markedsposisjon i USA.

Motorola trakk seg nylig fra samarbeidet med Psion om prosjektet »Odin», en mobiltelefon med EPOC operativsystem. Telefonen skulle hete Accompli 003. Nå står selskapet tilbake med Accompli 008, en telefon med monokromskjerm og et OS selskapet selv har snekret sammen.

Ryktene vil imidlertid ha det til at 008 senere vil komme med EPOC fra Symbian.

Stikkord: Mobil