Playstation2 Online

Annonse


Surfing og e-post på PS2

Playstation2 OnlineVi har lenge fått høre at Playstation 2 skal komme på nett gjennom modemløsninger tilknyttet en fremtidig harddisk (ja, du har en “skjult” harddiskplass bak på boksen). Men nå ser det ut som om vi kanskje vil kunne komme oss på nett via USB-porten på fremsiden i stedet.

Pakke i salg

I japan selges nemlig nå pakker med både USB-modem og programvare på CD. CD-en er av samme type som spillene kommer på, men inneholder i stedet nettleseren EGBrowser, utviklet av PlanetWeb og utgitt av Ergosoft.

Ifølge Planetweb er det rett og slett bare å plugge inn modemet og sette inn CD-en, så er du online i løpet av et par minutter.

Programvaren støtter også tastatur og printere, som også kan kobles til via USB.

Annonse


Bedre for TV

Samtidig hevder Planetweb at man har brukt vektorbaserte fonter og “realtime grayscale”-teknologi, som skal gjøre tekst og websider lett leselig på vanlige TV-skjermer – hvor den lave oppløsningen tradisjonelt sett oppfattes som et av de store hinderne for fjersynsbasert surfing.

Det antas at spillutviklere snart også vil begynne å benytte seg av TCP/IP-protokollen, slik at man også kan spille mot andre over Internett.

Ifølge den nordiske PS2-distributøren Egmont Entertainment, vil vi sannsynligvis ikke se Playstation 2 på nett i Norge før til neste år. Det er fremdeles uvisst hvilken løsning det da vil være snakk om.

E-postleseren – her kan vel et USB-tastatur komme godt med.
Denne navigatoren skal åpenbart poppe opp på over siden du surfer på – forhåpentligvis i en eller annen mindre fremmedspråklig utgave etter hvert.