Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sørlandets største datafest

Alle vet jo at The Gathering er den store nerdefesten i påska. Men det finnes alternativer for de som ikke klarer å skaffe seg billett i tide – ta turen til Silicon Alley 2001 i Sørlandshallen!

Silicon Alley
Da Silicon Alley gikk av stabelen for første gang i 1999, var de ikke mer enn en vennegjeng på 13 stykker. Siden da har det ballet på seg, og i år regner de med å trekke hundrevis av deltakere mellom 11. og 15. april, til tross for store konkurranse fra The Gathering 01.

TG2001 har plass til 4.500 datainteresserte i Vikingskipet denne påsken, men regner med å måtte avvise mellom tre og fire tusen som det rett og slett ikke er plass til.

Bedre nett enn TG

Silicon Alley er et alternativt party, som holder hus i Sørlandshallen i Kristiansand. Arrangøren ATM-Link har leid plass til omlag 500 deltakere, og lover å stille med bedre nett for nerdene enn sin konkurrent på Hamar.

– Vi er ikke like store og omfattende som TG, men stiller med samme backbone og nettverk i bunnen. Det betyr at hver deltaker får langt bedre nettmuligheter, sier prosjektleder Nils Petter Nilsen

Silicon Alleys linjer ut til Internett er på 34 megabit/sekund. Dette er riktingnok mindre enn 50 megabitslinjen til TG01, men fordelt på hver deltaker kommer SA2001-nerdene betraktelig bedre utav det.

Vanskelig med sponsorer

– Vi har en håndfull sponsorer som har spyttet i litt penger og utstyr, men det er veldig vanskelig å konkurrere med TG på dette området. Mange er litt usikre på oss, og kommer med en haug av dårlige unnskyldninger for å ikke satse, sier Nilsen til ITavisen.no.

På programmet i Sørlandshallen finner vi blant annet spill- og grafikk-konkurranser, og det vil også bli satt opp demokonkurranser hvis interessen er der.

For mer informasjon, besøk www.atmlink.org.